Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A felmérés szerint a zsidók jobban félnek Gyurcsánytól, mint Vonától

2009.01.02

Mondd, te kit választanál?Mondd, te kit választanál?

 

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez (EMIH) köthető zsido.com oldalon látleletet kaphatunk arról, hogy mit is gondol 2009 első napjaiban a Mazsihisz-szel fasírtban lévő zsidó közösség. Az oldal szavazás rovatában számos olyan kérdést találunk, amely meglepő eredményeket hozott. Köztudomású, hogy az EMIH és a Mazsihisz között rivalizálás folyik, amely küzdelemről a barikád.hu már többször beszámolt. A Mazsihisz egyértelműen a jelenlegi parlamenti garnitúra balliberális részét támogatja, míg az EMIH igyekszik szabad vegyértékeket hagyni a jobbliberális parlamenti patkó felé is.

A szavazások közül a legaktuálisabbnak Izrael gázai agressziójának megítélése számít. A vélemények erősen megoszlanak. Egy rész semmilyen formában nem ért egyet a háborúval, ellenben a másik rész már régen várta, hogy a zsidó állam megvédje polgárait a Hamásztól. A többi, köztes vélekedés szinte egyáltalán nem kapott támogatást.

Érdekes az eredménye a "Kimégy-e az utcára Chanukát ünnepelni?" szavazásnak is. A legtöbben teljesen természetesnek tartják, hogy az utcára vonulnak a zsidó ünnep alkalmából, de a második helyet az a vélekedés szerezte meg, amely szerint nem szabad kimenni, hiszen ezzel csak az antiszemitizmus erősödik.

A zsido.com olvasói szavazhattak arról is, hogy egy magára valamit adó zsidó kire nem szavazhat. A válaszadók Fodor Gábor, Gyurcsány Ferenc, Dávid Ibolya, Orbán Viktor és Vona Gábor közül választhattak. Hideg zuhany lehet hála ügyben a Tarka Magyar Mozgalom egyik fő támogatójává lett Gyurcsánynak, hogy az első helyet magabiztosan sikerült abszolválnia. A második legelutasítottabb helyre Vona Gábor futott be egy hajszállal megelőzve Orbán Viktort. Sokat elárul a mai MDF-ről, hogy többen nem szavaznának a zsidó szavazók körében Fodor Gáborra, mint Dávid Ibolyára. Az éppen eltűnő MDF legalább itt nyert...

Az oldal olvasói közül az egyik résznek a zsidó államról az jut az eszébe, hogy mindig süt a nap, a másik rész számára viszont Izrael egyértelműen a hazának számít. Hogy Magyarország mit jelent az utóbbiak számára, arra nem tettek fel kérdést a szerkesztők.

barikád.hu

-VJ-