Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az EU fogja ránk kényszeríteni a szájkosár-törvényt

2008.11.29

"A rasszistákat és idegengyűlölőket a jövőben az EU összes tagállamában súlyos büntetéssel kell sújtani - döntöttek pénteken Brüsszelben az uniós igazságügyi miniszterek, a rasszizmus és idegengyűlölet elleni kerethatározat végleges elfogadásakor.
A tagállamok két évet kaptak arra, hogy átültessék a kerethatározat előírásait saját nemzeti jogrendjükbe. A kerethatározat értelmében a rasszista gyűlöletre vagy erőszakra izgató, szándékos és nyilvános kijelentések esetén egy és három év közötti szabadságvesztést kell kiszabni. Ehhez hasonlóan büntetendővé kell tenni, ha valaki népirtás vagy emberiesség ellen elkövetett bűncselekmény megtörténtét tagadja vagy azt ártalmatlanként állítja be". (Ezt szokták "holokauszt-tagadásként" emlegetni.)

Ilyen értelemben az számít büntetendő megnyilvánulásnak, ami rasszuk, bőrszínük, vallásuk, nemzeti vagy etnikai származásuk miatt irányul emberek vagy embercsoportok ellen. A kerethatározat értelmében a gyűlöletre és erőszakra izgatás nem csupán verbális kijelentésekkel követhető el, hanem röplapok, képek, illetve más anyagok terjesztésével is, ha ez a tevékenység a fent említett szempontok valamelyike szerint megkülönböztetett embercsoport ellen irányul.

A kerethatározat az egyes tagállamokra bízza annak eldöntését, hogy csak az olyan rasszista megnyilvánulásokat kívánják-e büntetni, amelyek ténylegesen veszélyeztetik is a közrendet, vagy pedig elégnek tartják a büntethetőséghez azt, ha a megnyilvánulás fenyegető, támadó jellegű.

"A rasszizmusnak és idegenellenességnek nincs helye Európában, miként nem lenne szabad, hogy helye legyen sehol a világon" - hangsúlyozta Jacques Barrot, az Európai Bizottság igazságügyi kérdésekben illetékes alelnöke a kerethatározat elfogadása kapcsán. A dokumentum jóváhagyását üdvözölve kiemelte, hogy a büntetendőnek nyilvánított cselekmények közvetlenül támadják az Európai Unió olyan alapelveit, mint a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok és alapvető szabadságjogok, a jogállamiság tisztelete.

Fazekas Judit szakállamtitkár, aki a magyar igazságügyi tárcát képviselte a pénteki brüsszeli tanácskozáson, elmondta az MTI-nek: a kerethatározat egyik pontja felmentést ad a tagállamoknak bizonyos előírások átvételének kötelezettsége alól, ha alkotmányos előírások akadályozzák azoknak a nemzeti jogrendbe való beillesztését. A szakállamtitkár megjegyezte: a magyar alkotmány is olyan kitüntetett jogelvként kezeli a véleménynyilvánítás szabadságát, hogy nehéz lenne kiszélesíteni a büntetendő megnyilvánulások körét. Hasonló a helyzet Svédországban is a sajtószabadság vonatkozásában - tette hozzá.

A jelenlegi magyar törvények szerint a "holokauszt-tagadás" nem büntetendő, és a gyűlöletre vagy erőszakra "izgatás" helyett is csak a szigorúbb kritériumot jelentő "uszítás" minősül büntetendőnek.

A szakállamtitkár kitért arra, hogy az igazságügyi tárcák vezetőinek tanácskozásán cselekvési tervet fogadtak el az elektronikus igazságszolgáltatás témakörében, célul kitűzve az elektronikusan is intézhető eljárások körének bővítését. Döntöttek a tárgyalás előtti igazságügyi felügyelet elrendelésének tagállamok közötti kölcsönös elismeréséről, valamint szót ejtettek a szerződési joggal kapcsolatos kérdésekről."(forrás:Stop.hu)

Íme, egy újabb bizonyíték, hogy Boris Bukovszkíjnak, az EU-kritikus orosz emigránsnak volt igaza, aki prófétai jóslattal figyelmeztetett rá, hogy az Unió kezdettől fogva egy szovjet-mintájú új diktatúrát tervezett, mellyel a szellem szabadságát, szankcionálható jogszabályokkal készül sárba tiporni! A tagállamok 2 évet kaptak rá, hogy az új EU-s jogszabályt átültessék a helyi gyakorlatba. Ugye nem szükséges bizonygatnom, hogy sem Kúrcsányék, sem a Zsidesz nem fogja kivárni a 2 évet?! Ebben a helyzetben még a Jobbiknak sem lehet más alternatívája a hiteles magyar politizáláshoz, minthogy követelje Magyarország azonnali kilépését az Unióból! (Ha Morvai Krisztina el is jut az Európa Parlamentbe, akkor se tudja e törvényt már megvétózni!)
Keresztényként, magyarként, irodalmat művelőként, és a Független Újságírók Szövetségének tagjaként is felszólítom minden rokonszellemű kollégámat, hogy haladéktalanul emelje fel szavát, és tiltakozzon az egyik legalapvetőbb emberi jog, a vélemény és szólásszabadság korlátozása ellen! Ne legyünk cinkosok a vétkesek között! (Írástudók felelőssége!)
Hiába a Bloisi-i történész báb-konferencia, hiába a mellettünk érvelő zsidó aláírások, ha a fizetett politikusok és jogászok máris ellentámadásba lendültek, és megvalósulóban a gondolat-terror! Kasszandraként jóslom: Két év múlva a kuruc. info szerzőinek többsége kirakatperekben fog elítéltetni írásaiért!

Ébresztő és riadó! Életünk árán is védjük meg a szellem szabadságát!

Tarnóczy Szabolcs

Forrás: Kuruc.infó