Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Jobbik válasza Tomcat őszödi beszédére

2008.12.25

Kép Az Állami Nyomda szakvéleménye

A köpönyegforgató, hazugságspirálba keveredő Polgár Tamás szerint „a 20 éve tartó csalássorozatnak" a Magyar Szociális Zöld Párt csak apró része, bűnbakok, szerinte ugyanolyan vétkes a Jobbik is. A nemzeti radikálisokat ez a gyurcsányi hazugságsorozat lelepleződése utáni magyarázkodásra emlékezteti. A szélhámos Tomcat inkább arról kéne beszéljen, hogy a Magyar Szociális Zöld Párt saját maguk által gyártott ajánlószelvényeire most hogyan kerültek pl. a 2003-ban elhalálozott G. Mihály és a 15 éves B. Anna adatai, összesen 426 (!) adattartalmilag is érvénytelen (pl. a választókerületből elköltözöttek, illetve 268 kettős jelölés) cédulája közt.

A ferencvárosi választáson indulni szándékozó 13 jelölt egyike, a helyi lapban is bemutatkozott Balogh Béla, a Magyar Nemzetért Mozgalom elnöke valóban visszalépett a Jobbik Magyarországért Mozgalom javára, és átadott közel 50 kopogtatócédulát Szegedi Csanádnak, mondván: azokat nemzeti pártoknak gyűjtötték. Ezek azonban nem kerültek leadásra a választási irodához, hanem hetekkel korábban megsemmisítettük őket; a 839 érvényesnek minősített, egyetlen hamisítványt sem tartalmazó ajánlószelvényünk mutatja, hogy egyébként sem szorultunk volna szövetséges segítségére.

Úgy tűnik, Polgár Tamás egyáltalán nem ismeri a választási eljárásról szóló törvényt, de egy büntetőperben majd megtanulja, hogy nemcsak bankjegyet, hanem ajánlószelvényt sem lehet hamisítani. Azt sem tudja, hogy panaszt tenni csak a szabálytalanságot követő harmadik napig lehet. Ezért nem is tudta volna a Jobbik érdemben vizsgáltatni azoknak a pártoknak a céduláit, melyet a - csak a nyilvántartásba vételünktől élő - bizottsági jelenlétünk előtt már jogerősen elfogadtak. Azonban a büntetőjogi lehetőség miatt átvizsgáltam a többi párt céduláit is, de nem találtam köztük hamisítványokat, erre utaló statisztikai adat sem merült fel (ld. Tomcat 426 db, már a számítógépes adatellenőrzés során is érvénytelennek nyilvánított ajánlószelvényét).

Novák Előd,
a Jobbik delegáltja a Bp. 12. OEVK Választási Bizottságba