Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A miskolci Jobbik együttműködést kér Lakatos Attila cigány vajdától

2008.12.19

A miskolci Jobbik együttműködést kér Lakatos Attila cigány vajdától

 

Tisztelt Nemzettestvérek!

A tegnapi napon a borsodi cigányvajdának címzett nyílt levelemre beérkezett fórumnyilatkozatok végett engedjék meg, hogy néhány észrevételt tegyek.

Első és legfontosabb, szeretném leszögezni a tényt, hogy igazuk van azoknak, akik a vajda szükségességét megkérdőjelezik. A magyar jogrend nem ismeri el a vajdaság intézményét, semmilyen jogkörrel nem bír, gyakorlatilag szerepe politikai értelemben nem több, mint bármely civil szervezet vezetőjéé.

Mivel a társadalom túlnyomó többsége saját bőrén tapasztalja a növekvő bűnözés terhét, és kollektív bűnösként a cigányságot jelöli meg, elfeledkezik egy rendkívül fontos tényről. A probléma megoldásáért tenni kell. Vannak, akik ezt a szerepet felvállalják, és szervezett keretek között próbálnak cselekedni a társadalmi békéért.

A hétvégi eseményeket megelőzően a Lakatos Attila is ezek táborába tartozott, a lehetőségeihez és szándékához mérten igyekezett a felemelkedni kívánó romatársadalom arra érdemes tagjait a felzárkózásban segíteni. Ellentétben a Kolompár Orbánnal, a cigányság problémáinak megoldásában tevőlegesen próbált részt vállalni, és bizonyára a Lakatos Attila által megkezdett úton haladva kerülhet közelebb a társadalom a békés megoldáshoz. A tapasztalatok alapján rendszerint a felemelkedni nem szándékozó cigányok követik el a bűncselekményeket, míg a kulturált életre vágyó romák szintén elszenvedik a kisebbségi társaik által kiváltott ellenszenvet.

Mindannyian tisztában vagyunk, mennyire pengeélen táncol a társadalmi béke, a parlamenti politikusok ezen ingatag állapotok között igyekeznek politikai előnyszerzés végett lavírozni, és bíznak benne, hogy őket nem érheti utol a bűnözés. Sajnos ez tévhit, amíg hathatós törvényes megoldás nem születik, addig minden nem-roma állampolgár potenciális áldozatként tengeti életét.

A hangsúly a tenni akaráson van. Olyan kormány, aki nem hajlandó szembesülni a problémával, megoldást sem képes találni rá. Amennyiben a Parlament nem képes kezelni az etnikai válságot, akkor a Parlamenten kívüli szervezeteknek kell kezdeményezni azokat.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom – Párt a megoldásokban érdekelt, nem pedig a válságkezelésben. Mint tudjuk válság esetén a legradikálisabb megoldások is könnyebben elfogadhatóak, és humanitárius, demokrata szempontokból talán mindenki számára kedvezőbb lenne, ha a problémákat azok felmerülésekor kezdenénk el kezelni, és nem várnánk a válságos állapotig. Tüneti kezelés nem nyújt megoldást.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom részleteiben kidolgozott javaslatokkal tud szolgálni mindazon szervezetek számára, akik szintén érdekeltek a társadalom egyre szélesebb rétegeit sújtó válság megoldásában, ezért várja mindazon szervezetek, magánszemélyek megkeresését, akik a hajlandóak a párbeszédes keretek között a problémák megoldásában együttműködni.

Ezúton is szeretném felhívni valamennyi tisztelt Honfitársam figyelmét, hogy internetes és sajtófórumokban elhangzó bármilyen megnyilvánulás ellen etnikai uszítás vádjával eljárást kezdeményezhetnek, ezért kérek mindenkit, reálisan tekintse át a lehetőségeket, és ne vállaljon felesleges kockázatokat az etnikai problémákat és azok – nem megvalósítható eszközökkel való – megoldását részletező magánvéleményekkel.

A lakosság türelme fogyóban, ilyenkor még a szokásosnál is nagyobb szükség van a megfontoltságra, higgadtságra. Politikai támogatottság nélkül bármely radikális nézet üldözötté, elítélhetővé válhat, azonban kellő politikai támogatottság mellett a válság is békés eszközökkel kezelhetővé válik.

A Jobbik a megoldásban érdekelt, de nem támogathat törvénytelen eszközökkel való igazságszolgáltatást.

Egyetértek a Lakatos Attila borsodi cigányvajda úr szavainak részleteivel, „el kell fogni az elkövetőket”, és ezúton kérem a vajda urat, csatlakozzon azon kezdeményezésünkhöz, mely értelmében a halálbüntetést a magyar ítélkezési rendbe, mint legsúlyosabban kiszabható büntetést, újra ítélkezési gyakorlatba vegyék. A halálbüntetés visszaállítása áldozatok nélkül képes megoldást szülni a bűnözés visszaszorítására, és engedjék meg, hogy megnyugtassam a kevésbé radikális eszközökben gondolkodó olvasókat is. Senkinek nem kell félni a büntetésként kirótt haláltól, amennyiben nem követ el életellenes bűncselekményeket. Akik pedig erre hajlamosak, azok pedig méltó büntetésük elszenvedésével adózhatnak a törvényesség oltárán.

Lakatos úr, valóban „el kell fogni a bűnösöket” és kérem, mutasson Ön jó példát a magyar jogrendben és kérje Ön elsőként a halálbüntetést az alsózsolcai lövöldözés elkövetője ellen. A kimondott szavaknak ne csak felbőszült romák előtt legyen súlya, hanem a törvény előtt is, mikor roma, vagy nem roma elkövetőre kell kimondani az Ön által áhított akasztást.

Áldott, békés ádventi készülődést, kellemes karácsonyt, valamint,

Szebb jövőt!

Fehér Péter
Miskolci Jobbik, elnök

barikad.hu