Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A trianoni és a párizsi diktátum felülvizsgálatát kezdeményezi az MVSZ

2008.12.15

A trianoni és a párizsi diktátum felülvizsgálatát kezdeményezi az MVSZ

A két világháborút lezáró békeparancsok Magyarországra – mára bizonyítottan ok nélkül, és a nürnbergi per bizonysága szerint megengedhetetlen módon – kollektív büntetést szabtak.

A Magyarok Világszövetsége a trianoni(1920) és a párizsi (1947) békeparancs felülvizsgálatát kezdeményezi

A Magyarok VII. Világkongresszusa 2008. augusztus 20-án elfogadott Zárónyilatkozatában foglalt Magyar Önrendelkezési Nyilatkozat szellemében, és a Világkongresszus keretében megtartott, Trianon újraértékelése című konferencián hozott határozattal egyetértve, a Magyarok Világszövetsége petíciót készít, amellyel az Egyesült Nemzetek Szervezeténél kezdeményezi az első világháborút lezáró trianoni (1920), valamint a második világháborút lezáró párizsi (1947) békeparancs felülvizsgálatát.

A két világháborút lezáró békeparancsok Magyarországra – mára bizonyítottan ok nélkül, és a nürnbergi per bizonysága szerint megengedhetetlen módon – kollektív büntetést szabtak. Ezzel máig tartóan sújtják Európa egyik meghatározó jelentőségű, államalkotó népét, a magyart.

A Magyarok Világszövetsége elfogadhatatlannak tartja azt a szándékot, hogy idegen katonai megszállás alatt hozott kormányközi egyezményeket a független Magyarországgal kívánnak törvénybe iktatni, még akkor is, ha ezt az Európai Unió valamely testülete próbálja kikényszeríteni.

  • Az MVSZ felszólítja a budapesti parlament tagjait, hogy vegyék le tárgysorozatról az előterjesztést!
  • Az MVSZ felhívja a világ magyarjait, hogy tiltakozzanak a Gyurcsány-kormány újabb országvesztő lépése ellen!
     

A Magyarok Világszövetségének Elnöksége határozatát egyhangú szavazattal hozta meg. A petíciót 2009 januárjában juttatja el hivatalos helyre, és hozza nyilvánosságra.

A Magyarok Világszövetsége 2008. december 15-én, ezennel soron kívül hozza nyilvánosságra határozatát, miheztartás végett a budapesti parlament tagjainak figyelmébe ajánlva azt.

Budapest, 2008. december 15.

A Magyarok Világszövetségének Elnöksége nevében

Patrubány Miklós elnök

Forrás:Kuruc.info

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.