Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cigány vezetők és Vona Gábor

2008.12.08

Tárgyalóasztalhoz ülnek a szabolcsi cigányvezetők és Vona Gábor

 

Kép  A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaja polgármestere, Tisza Sándor, valamint Balogh Gyula helyi vállalkozó és volt országgyűlési képviselő kerekasztal-beszélgetést szervez a helyi polgármesterek, cigányvezetők, illetve Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke részvételével.

Az izgalmas tanácskozásra december 8-án, hétfőn 14 órától kerül sor a Vajai Zöldség-Gyümölcs Kft. tárgyalótermében (Rohodi út 2.). A szabolcsi megbeszélés nem zártkörű, minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a szervezők. Néhány televíziós vitát leszámítva még nem volt arra példa, hogy cigányvezetők és a Jobbik elnöke egy asztalhoz ültek volna.

Vona Gábor - aki eddig sem volt kerékkötője az efféle tárgyalásoknak - előzetesen elmondta: az elmúlt években a magyar-cigány együttélés romlásának voltunk szemtanúi. Olaszliszka, Gadna és legújabban Kiskunlacháza azok az egész társadalmat megrázó ügyek, amelyek jelzik, hogy a kérdés azonnali megoldást követel. Azonban a parlamenti pártok és a cigányság országos vezetői a romló folyamat haszonélvezői. A pártok olcsó - egy-két ezer forintos - szavazatokat, a cigányvezetők jól jövedelmező hatalmuk megőrzését remélik a tragikus helyzettől. Vona Gábor kíváncsian várja, hogy mit hoz a hétfői tárgyalás. Látható-e valamiféle kiút, vagy marad a rettegés és a romlás.

Jobbik Médiaosztály

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.