Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ferencvárosban a Jobbik megelőzte a Fideszt

2008.12.13

Ferencvárosban a Jobbik megelőzte a Fideszt - interjú Szegedi Csanáddal

 

Kép A politikával foglalkozó emberek figyelme egyre jobban a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választásra irányul. A kampányidőszak a feléhez ért, és az eddigi tapasztalatok alapján 2009. január 11-én meglepetést okozhat a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Az első váratlan fordulat december 4-én meg is történt, hiszen a Jobbik volt az első jobboldali párt, amely leadta ajánlószelvényeit. Az immár hivatalosan is országgyűlési képviselőjelöltté vált Szegedi Csanádot kérdeztük.

- Mi az oka, hogy a Jobbik még a Fidesznél is gyorsabban tudott képviselőjelöltet állítani a IX. kerületi megmérettetésen?

- Ez egy összetett folyamat, a legfontosabb, hogy a Jobbik elképesztő ütemben gyarapszik, erősödik. Sokszor csak kapkodom a fejem, olyan sok helyen alakul helyi szervezetünk. Egyre többen jönnek rá, hogy a jelenlegi parlamenti pártok egyike sem tud gyökeresen pozitív változást hozni, egyre többen értik meg, hogy a Jobbik nélkül nem lehet Magyarországot újra erős, hatékony állammá tenni. A Jobbik-szervezetek és -aktivisták kampányban való hatékony részvétele pedig engem is meglepett. Minden párt aktivistáival szemben azt láttam, hogy a jobbikosok aktívak, lelkesek, valóban fontosnak érzik a megmérettetést.

- Milyen tapasztalatai vannak az eddigi Jobbik-kampánnyal kapcsolatban?

- A legtöbben nem is gondolnák, hogy milyen kemény munka a kopogtatócédulák összegyűjtése. Ezt az is bizonyítja, hogy november elején még 13 jelölt volt, de már most többen feladták. Ez nagyon komoly rosta. A szavazópolgárok nagy része belefáradt abba, ami hazánkban zajlik, apolitikusak. Azért vagyok én annyira büszke a Jobbikra, mert újra hitet adott és ad a nemzetben gondolkodó magyaroknak ebben a nehéz helyzetben. Minden parlamenti párt mismásol, maszatol, mutyizik, egyedül a Jobbik mondja ki kertelés nélkül a valódi problémákat és valódi megoldásokat, ez pedig újra képes felvillanyozni az egyébként kiábrándult embereket. A Jobbik végre átlépte a „kispárt” kategóriáját, és megérett a nagyobb kihívásokra: a budapesti szervezetek profin működtek, amikor pedig például borsodi társaikkal dolgoztak együtt, olyan volt az egész, mint egy nagy család.

- Mikor találkozhatnak Önnel a ferencvárosi lakosok?

- Legközelebb december 15-én, hétfőn 15-től 18 óráig egy kisebb kampánycsapatommal a Haller és a Mester utca sarkán várjuk a kedves érdeklődőket, a karácsony közeledtével azonban a kampányt felfüggesztjük. Január 8-án, csütörtökön 18 órától a Ferencvárosi Művelődési Központban (Haller u. 27. – a szerk.) lesz a kampányzáró nagygyűlésünk. A szegedicsanad.hu honlapon viszont mindenki felteheti kérdését, vagy megoszthatja javaslatát.

- Sok sikert kívánok, képviselőjelölt úr!

- Áldott karácsonyt! Megtisztítjuk Budapestet!

F.B.
barikád.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.