Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Garázdaság vádjával feljelentették a Jobbik-HVIM egri képviselőjét

2009.01.03

Garázdaság vádjával feljelentették a Jobbik-HVIM egri képviselőjét

Garázdaság vádjával feljelentett Bakondi Tamás rendőr főtörzsőrmester

Kellemes karácsonyi ajándékot hozott a posta. A címben szereplő rendőr és két biztonsági őr hazugságaira alapozva feljelentettek az Egri Városi Bíróságon.

Kép

Sneider TamásMint ismeretes, a Hospinvest Zrt. és a Sós Tamás szocialista megyei elnök, országgyűlési képviselő vezette szocialista önkormányzati banda (plusz a Fideszes áruló Ambrus Zoltán) minden törvényt felrúgva privatizálták a megyei kórház egészségügyi ellátását. A tavaly október 31-i megyei közgyűlés döntött 600 kórházi dolgozó munkaviszonyának megszüntetéséről, közel egymilliárd forintos végkielégítéséről (mivel erre nincs pénze az önkormányzatnak, ezért közel ekkora hitelfelvételről). Sokadmagammal én is ott voltam az ominózus ülésen. Próbáltunk tiltakozni a magunk, gyerekeink és minden egri, Heves megyei ember életét súlyosan veszélyeztető döntés ellen. A nyilvános ülésről többször is megpróbálta erőszakkal kizárni a nyilvánosságot Sós Tamás, ám a jelenlévők ezt nem engedték. Már az előző közgyűléseken is a lakosság határozott fellépésre volt szükség ahhoz, hogy a Sós Tamást legalább részben rávegyük a törvény és a hatályos önkormányzati rendelet betartására. Nem volt ez másképp ezen a napon sem. Ezúttal sem akarta megadni a két perces hozzászólást a dolgozók szakszervezeti vezetőjének. Csak komoly tumultus árán tudott Cser Ágnes a pulpitushoz jutni; ám mikor odaért, Gyöngyös város szocialista polgármestere Hiesz György felállt, a pulpitushoz rohant és kicsavarta a mikrofont a vezető asszony kezéből. Én magam ekkor léptem be a terem azon részébe, amelyet próbáltak lezárni a hallgatóság előtt. Két biztonsági őr között gyorsan átléptem és állampolgári jogon hangosan követeltem, hogy adják vissza a mikrofont Cser Ágnesnek. A két biztonsági őr azonnal rám vetette magát és taszigáltak kifelé a teremből. Én engedve az erőszaknak lassan távoztam. Már az ajtón kívül voltam a szinte üres folyosón, mikor hátulról egy cigány biztonsági őr átkarolta a nyakamat és fojtogatva le akart teperni a földre. Az ajtót közben becsukták. Természetesen nem hagytam magam megfojtani. Különösebb erőszak nélkül lekapartam a hátamról a cigányt. Ekkor érkeztek oda a rendőrök, akik közénk álltak, így nem kellett újabb erőszakos kísérlettől tartanom.
Maga a történet röviden ennyi.

Az üggyel kapcsolatos feljelentés rendőri színvonalára jellemző, hogy már az első soroknál Bakondi Tamás rendőr a saját intézkedésére olyan jól emlékszik, hogy öt nappal későbbi dátumot ad meg. Innentől kezdve, mint egy Andersen mese folytatódik a feljelentés. Nem létező igazoltatás, kordon erőszakos áttörése, előállítással való fenyegetőzés irányomba stb.

Úgy gondolom az már önmagában felháborító, hogy biztonsági őrök hazudoznak, de az még inkább, hogy a rendőr sem mond igazat. Ám a legfelháborítóbb, hogy több tucatnyi tanú, legalább közel tucatnyi tv társaság szeme láttára játszódtak le az események és ennek ellenére próbálnak rám bizonyítani meg nem történt dolgokat.

Persze igazából nincs mit csodálkozni. Abban az országban ahol a miniszterelnök naponta hazudja le a csillagos eget az égboltról, ahol minden a feje tetejére áll és mindennek az ellenkezője az igaz. Ahol a jog olyan messze van igazságtól, mint Makó Jeruzsálemtől ott természetes, hogy az egyszerű rendőr, biztonsági őr is hazudik.

Ennek az egész történetnek igazából nem is ez a lényeges mondanivalója. Sokkal inkább az, miért cselekszik ezt ezek az emberek és mit gondolnak? Talán megijedek és ezentúl sunnyogva tűröm a korrupciót, az emberek tönkretételét, az ország szisztematikus pusztítását!

19 éves voltam mikor egy korrupt rendőrnyomozó megszeppent 16 éves gyerekeket próbált rávenni hamis tanúzásra, csakhogy börtönbe juttasson. Ez már akkor sem sikerült. Vajon most 36 évesen sikerül?

Azt gondolják, ezzel meg lehet állítani és szűkölve félre húzódik az ember. Hol élnek ezek? Már rég nincs visszaút. Tudomásukra kell juttatni, hogy a becsületes, gerinces emberek számára lassan a halál is megváltás lesz ahhoz képest, ami erre az országra, ránk, gyermekeinkre vár. A szűkebb és tágabb környezetünk életminőségének rohamos rosszabbodása áll előttünk. Ma már ott tartunk, hogy mindenkinek – még a tehetős embereknek is – az életére, a családja életére megy a harc. Már nem arról van szó csupán, hogy még szegényebb és kifosztottabb lesz ez a nép 5-10-20 év múlva. A kollektív fizikai létünk van veszélyben. Személy szerint is eljutottam arra a pontra mikor ki kell mondani: nem akarom, hogy ilyen világban nőjennek fel gyermekeim, unokáim; és nem érdekel, ha ezért megölnek, börtönbe zárnak. Ebben a világban gyermekeimre csak szenvedés, megaláztatás és végtelen agybutítás vár, ha ugyan nem ölik meg a nyílt utcán őket.

A senkiházi, tudatlan lakájok azt gondolják, megijedünk? Nem! Már rég nincs mitől megijedni! Inkább a börtön, mint hogy végignézzem nemzetem, környezetem, családom pusztulását. Sokan persze erre azt mondják: miért nem költözöl nyugodtabb, gazdagabb, békésebb országba. Ebben az << e l n e m z e t i e t l e n e d e t t >> országban válaszom erre már nemcsak az, hogy azért mert magyar vagyok. Nem. Bejártam szinte egész Európát ezért nyugodtam mondhatom: mert nincs hova. Igaz, hogy valóban vannak olyan országok ahol élhetőbb az élet és még a magyar nép pusztulása után is - egy-két évtizedig - fennmarad egy elfogadható állapot, ám a problémák gyökere az összeurópai civilizáció hanyatlása, amely sajnos bennünket érint leginkább. Nem lehet elbújni előle. Vagy küzdünk a megmaradásunkért, vagy mint talpnyaló gerinctelenek nézzük végig családunk megbecstelenítését.

Nemrég az egyik cigányok által is nagyszámban lakott faluban a Jobbik alakuló ülésén mondtam: ismert a mondás, gyáva népnek nincs hazája. Én ehhez azt teszem hozzá a mai Csonka-országban: Gyáva embernek nincs se hazája, se háza.

Gyöngyösön 2009 év első két újszülöttjének neve: Rómeó és Zétény. Ez a két név egyben látlelet korunkról. Néhány évvel ezelőttig csak Erdélyben adtak gyerekeiknek a románra lefordíthatatlan ősi magyar neveket a családok. Mindezt az idegen elnyomás elleni küzdelem jegyében. Ma a Csonka-országban születő gyerekek családjainak körében a legnépszerűbb nevek az úgynevezett „cigánynevek” és az ősi magyar nevek. Rómeó és Zétény. Sorsuk nevükben szerepel. De a sorsukat mi döntjük el. Ma. Minden küzdelmünk az ő jövőjüket befolyásolja. Az is, ha Egerben nem engedjük leépíteni az eddig sem világszínvonalú egészségügyi ellátást. Ha nem engedjük, hogy a privatizáció bevált receptje szerint (először évek alatt leépíteni, majd olcsón odaadni - jelen esetben még pénzt is adni hozzá) vegyék el kórházunkat.

Mióta a Hospinvest átvette az egri kórházat, az mentők 3-4-szer többet járnak Miskolcra és más kórházakba az Egerben ellátatlan betegekkel. Természetesen ennek egyenes következménye, hogy bármikor előfordulhat, hogy nem áll rendelkezésre Egerben mentő a súlyos sérültek, betegek részére. Zömében a legjobb orvosok mentek el. Helyükre az ország különböző pontjairól - sokszor a magyart törve beszélő – néhány órára beugró orvosok kerültek. De a legtöbb helyen orvos sincs elég.

Ilyen helyzetben elgondolkodik az ember a szeme láttára gúnyosan mosolyogva szavazó képviselőket nézve, vajon nem az volna-e a helyes döntés, hogy néhány biztonsági őrt félre lökve berohanni, kinyitni az ablakot és kihajítani a tíz méteres mélységbe a gúnyos vigyorral a pofáján valamelyik főbűnöst – úgy, mint tették azt Prágában az idegen szívű tanácsnokokkal a városházán a csehek anno 1419-ben elindítva a huszita harcokat. Erőmből telne. Talán még követnének is néhányan. Meddig engedjük büntetlenül a magyar nép kifosztását, elpusztítását? Meddig vigyoroghatnak képünkbe buta, bunkó emberek?

Újabban van egy rémálmom: egy-két évtized múlva véremre áhítozó pribékek vesznek körbe az utcán. Ám a szörnyűség nem ez, hanem az, mikor álmomban egyikük gúnyosan, nevetve megszólal: "Nem gondolkodnod, cselekedned kellett volna."

Vagy ahogy a mai magyar politika első meghatározó alakja – Antal József – mondta: "…tetszettek volna forradalmat csinálni".
Vajon közben a szája szegletében ott bujkált a gúnyos mosoly?

Tárgyalásom Egerben a Barkóczy utca 3. 1 emelet 103 tárgyalóban lesz január 26.-án 8.40-kor. Akinek van kedve kutya komédiát élőben látni, jöjjön el.

Sneider Tamás
Eger Megyei Jogú Város
önkormányzati képviselője
Összefogás egy JOBB Egerért – Jobbik - HVIM

barikad.hu