Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gárda toborzó Békéscsabán

2008.12.08

Toborzott Csabán a Gárda (+képek)


toborzo1.jpgA Magyar Gárda Mozgalom, Békés megyei, Bajcsy-Zsilinszky Endre zászlóalja, december 6-án a békéscsabai Jobbik-székházban tagtoborzóval egybekötött, az eddigi több mint egy éves működését bemutató rendezvényt tartott.

A szép számmal összegyűlt érdeklődő előtt megtartott rendezvényt a Himnusz közös eléneklése után Tóth Zoltán, a mozgalom Békés megyei kapitánya nyitotta meg, beszámolva a megyei csapat eddigi tevékenységéről, eredményeiről, tapasztalatairól, és a gárdába való belépése óta összegyűlt nem kevés élményéről.

Kukla Katalin kevermesi gárdista hölgy beszélt a november végén a településén egy héten át tartó éjszakai közbiztonság javító séták tapasztalatairól, eredményeiről. Mint elmondta, a lakosság körében nagyon jó a fogadtatása a gárdisták éjszakai megjelenéseinek, a település megmozdult, így várható, hogy a lökösházi minta példájára hamarosan Kevermesen is megalakul a helyi önvédelmi csoport, és már csak azért is megérte az egy hetes fáradtságos munka, mert a település védtelen és idős emberei azokon a napokon, mikor a gárdisták járőröztek, végre nyugodtan, békében tölthették az éjszakáikat.Egy rövid filmösszeállítással is készültek a megyei gárdisták. Az avatásoktól kezdve, a nemzeti ünnepekig és a méltatlanul elfeledett történelmi megemlékezésekig, a dévaványai viharkárokban történő segítségnyújtáson át, a nagy sikerű családi napról, járőrözésekről, főzőversenyekről, (a felsorolás koránt sem teljes) készült felvételek segítségével még teljesebb betekintést nyerhettek az érdeklődők a zászlóalj eddigi életébe.Két 12 éves ifjú hölgy, Szabó Lilla és László Bernadett oroszlánkölykök előadtak egy csángó népdalt a hallgatóság nem kis örömére. A rendezvény második felében, meghívott vendégeink előadását kísérhették figyelemmel az érdeklődők. Elsőként Dr. Szilárd István nyugállományú honvéd ezredes és egyetemi docens a Magyar Gárda Egyesület egyik alapító tagja mondta el gondolatait. Többek közt arról is beszélt, hogy a gárda nem valami vagy valakik ellen, hanem valamiért, a magyar emberekért jött létre, és ebből a tragikus helyzetből, amibe a jelenlegi kormány taszította az országot csakis a nemzetben gondolkodó emberek összefogása jelenthet kiutat, és ennek az összefogásnak a gerince a Magyar Gárda lesz.

Kiss Róbert, a Magyar Gárda Mozgalom országos főkapitánya beszélt a mozgalom új szerkezeti felépítéséről, jövőbeli feladatairól, terveiről. Kiemelve, hogy egy komoly szakértőkből álló csoport dolgozik jelenleg azon, hogy lehetne javítani az országban egyre jobban eluralkodó, áldatlan közbiztonsági állapotokon. Ennek az egyik lehetséges eszköze a Büntető Törvénykönyv módosítása, aminek a kidolgozása jelenleg is folyamatban van, és ha elkészül, a parlament elé terjesztik. A kapitány követendő példaként hozta fel a Békés megyei gárdistákat, akik több településen is a közbiztonság javulását elősegítendő éjszakai sétákon vesznek részt.

A rendezvény a Székely Himnusz közös eléneklésével ért véget, s kötetlen beszélgetés kezdődött a gárdisták és a megjelent érdeklődők között - írta HunHír.Hu-hoz eljuttatott beszámolójában László Attila, a Gárda Bajcsy-Zsilinszky Endre zászlóaljának sajtóreferense.

Forrás:HunHir

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.