Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gárdista polgármester-jelöltet állít a Jobbik Kartalon

2008.12.09

Gárdista polgármester-jelöltet állít a Jobbik Kartalon - Interjú Koncz Balázzsal

Kép

Koncz Balázs- Koncz Úr! Üdvözöm Önt, mint Kartal Jobbikos polgármester jelöltjét. Miért vállalta a megmérettetést a polgármesteri székért?

- Kartalon, egy Pest megyei nagyközségben születtem, Kartalon élek. Kartalért tenni akaró magyar ember vagyok. Ideköt a családom a gyökereim. Jelenleg vonulós tűzoltó főtörzsőrmesterként dolgozom. Véleményem szerint a Magyar nemzet a túlélésért küzd. Mindenkinek ott kell megvetnie a lábát, ahol van, és ott kell legjobb tudása szerint szolgálni a hazáját.

- Összesen hatan szállnak ringbe a polgármesteri székért. Az Ön programja miben különbözik a többiekétől?

- Az összes többi jelölt csak az önkormányzati vagyon értékesítésében látja a megoldást. A település meglévő vagyonát nem szabad eladni, ehelyett befektetéseket és munkahelyeket kell Kartalra hozni. Ez mind kicsiben, mind nagyobb egységben az egyetlen járható út.

- A polgármester jelöltek közül többen nem vállalták politikai hova tartozásukat. Nem lett volna szerencsésebb független jelöltként indulni?

- Nem. Nem lehet egy kampányt hazugsággal kezdeni. Én büszke vagyok a Jobbik tagságomra, mert ez az egyetlen párt, amely a ”rendszerváltozás” után alakult, nem mocskolta be magát, és 2010-ben ott lesz a parlamentben.

- Hogyan látja a Jobbik helyzetét az országban, és itt Kartalon?

- A Jobbik sokkal népszerűbb, mint azt egyesek gondolják. Gyakorlatilag minden magyar ember Jobbik szavazó, csak el kell hozzá jutni és erre ráébreszteni. Kartalon egy kis létszámú, de nagyon motivált csapattal már előre felkészültünk egy lehetséges, előrehozott választásra.

- Ön tagja a Magyar Gárdának. A Gárda egyre népszerűbb, és jelenleg a legszervezettebb civil mozgalom az országban. Milyen egy gárdista polgármester?

- A gárdisták nem pénzért vagy hatalomvágyból szolgálják a hazájukat. Aki tényleg tenni akar a hazájáért, az jelentkezik a Gárdába. Ugyanígy én sem pénzért, vagy egyéni érdekből jelöltettem magam.

- Nem túl nagy merészség belevágni egy polgármester választásba úgy, hogy az anyagi és egyéb erőforrásai is szűkösek?

- Kampány anyagaink sokkal jobbak, mint az összes többi jelölté, mert van mondanivalónk. Szóróanyagainkat is hatékonyabban terjesztjük, mint a vásárolt bérkihordók. El kell felejteni, hogy a nagy pártok közelebb vannak az emberek szívéhez, mint mi. Sokkal jobban meg tudjuk szólítani az egyszerű embereket, mint bármely más párt, és mi minden lehetőséget kihasználunk erre.

- Nem félt attól, hogy eleve kudarcra van ítélve egy Jobbikos kampány?

- Az ország jelenlegi helyzetében nincs helye mérlegelésnek. Mindenképpen el kell indulni, és mindent meg kell tenni a jó szereplésért. Ezután jönnek a segítők, és persze az eredmény se marad el.

- Kik segítik a kampányát?

- Nemcsak a Jobbik tagjai dolgoznak, hanem szerveztem egy kampánystábot. Itt mindenki megtalálja azt a feladatot, ahol a legtöbbet tudja nyújtani. Hiszem, hogy Magyarországon összefogásra van szükség, és mindenkit tárt karokkal fogadtam, aki hajlandó volt dolgozni. Segítőim között volt cigány származású fiatalember is. Minden normális gondolkozás ember tudja, hogy csak a Jobbik tud kiutat mutatni az ország jelenlegi helyzetéből. Voltak persze magukat nemzetinek nevező emberek, akik csak az elméletek számát növelték, de a megvalósításában már nem jeleskedtek. A nemzeti oldalon hihetetlen szellemi potenciál van. Ezt össze kell fogni.

- Ezek után hogyan zajlik a kampány?

- Elsősorban rengeteg munkával. Minden fórumon, utcán, és rendezvényen ott vagyunk és elmondjuk az embereknek, hogy mi a mi megoldásunk a falu problémáira. A két nagypárt jelöltje csak ködösít, csak részmegoldásokban gondolkozik. Ezzel szemben én valódi programmal álltam elő. Ezután már szembetűnő volt a különbség a jelöltek között. Az ötleteket megvalósítva egy igazi profi, feszített tempójú kampánystáb alakult ki.

- Nem fél attól, hogy ellenfelei csalni fognak a választáson?

- Nem hiszem, hogy egy időközi polgármester választáson csalni fognak. Profi szavazatszámláló biztosaink vannak minden szavazó körben. Felkészültünk minden lehetőségre, járőrözni fogunk figyelve a láncszavazás jeleit. Itt jegyezném meg, hogy Magyarországon több mint tizenegyezer szavazókör van. Minden Jobbik párttag készüljön fel, hogy 2009-ben és 2010-ben vagy jelölt, vagy szavazatszámláló biztos kell, hogy legyen.

barikád.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.