Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyurcsányék rendkívüli tanácskozást tartnak. Téma: Mit kezdjünk a Jobbik előretörésével?

2009.01.14

 

Kép

A fejüket törik: A Tarka Marha nem jött be...Hárompárti parlamenttel számolnak a szocialisták 2010-re: a két nagy mellett szerintük a Jobbik lehet az esélyes.

A mai kormányülés után kétnapos kihelyezett ülést tart az MSZP Noszvajon. A Népszabadság úgy tudja, a tanácskozás elsődleges feladata, hogy a kormánypárt felkészüljön azokra a lehetséges forgatókönyvekre, melyeket a gazdasági válság tehet szükségessé.

A szocialisták arra számítanak, hogy a kormány által előre jelzett, 1 százalékos csökkenés hosszú távon nem tartható. Az MSZP egyébként azzal számol, hogy hol a fórummal, hol a liberálisokkal biztosítani tudják a parlamenti többséget, mindezt pedig jól lehet kommunikálni, mondván, a Fidesz egyedül maradt a parlamentben, míg a másik oldalon a gazdasági válság miatt összeállt a ‘felelősség koalíciója’.

A szocialista pártban jelenleg azzal számolnak, hogy 2010-ben hárompárti lesz a parlament, és a két nagy mellett a Jobbik kerül majd be. Időközben kaptuk a hírt, hogy Egerből a nemzeti oldal szimpatizánsai több autóval elindultak Noszvajra, hogy méltó módon fogadják Gyurcsány Ferencet és társait.

Az MSZP a 2009-es EP-választásokon kevesebb befutó helyre számít, mint amennyi most van. Ráadásul ebben a ciklusban nem 24, hanem csak 22 képviselője lesz az országnak az Európai Parlamentben. A szocialistáknak jelenleg 9 helyük van, és úgy számolnak, hogy a legjobb esetben ezt a 9 helyet épp meg tudják tartani, de könnyen elképzelhető, hogy csak 6-7 képviselőt tudnak kijuttatni. Az igazi tragédia viszont az lenne számukra, ha mindössze 5 szocialista menne, mellé pedig 17 fideszes, vagy 16 fideszes plusz egy jobbikos képviselő. Utóbbi opciót forrásunk még veszélyesebbnek tartja, mintha csak a fideszes jelöltek verik meg őket.

Az elnökségi ülésen egyébként az EP-kampányról nem tárgyalnak. Egyes sajtóinformációk szerint a pártban Göncz Kingára számítanak listavezetőként. Hogy Brüsszelbe delegálása után ki irányítaná a külügyi tárcát, még nem tudni.

hirado.hu - hirszerzo.hu - barikád.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.