Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halálra gázolt egy nőt a volt budapesti rendőrfőkapitány

2008.12.20

Halálra gázolt egy nőt a volt budapesti rendőrfőkapitány

Friss információk szerint a volt budapesti rendőrfőkapitány vezette azt az autót, amely tegnap gázolt el egy nőt egy szekszárdi gyalogosátkelőhelyen. A szekszárdi rendőrkapitány nem erősítette meg az értesülést és személyiségi jogokra hivatkozva nem is árulta el, hogy valóban a volt budapesti rendőrfőkapitányról van-e szó.

 

A Tolna Megyei Online információi szerint dr. Berta Attila vezette az autót, amely a balesetet okozta. Ő közel másfél évig (1997 januárjától 1998 augusztusáig) állt a Budapesti Rendőr-főkapitányság élén. Berta Attilát a BRFK éléről azért váltották le, mert eljárás indult ellene két ügyben. Hivatali hatalommal való visszaéléssel és okirathamisítással gyanúsították. Az egyik ügyben azt állították róla, hogy beosztottaival szüreteltette szőlőit, a másikban pedig azzal, hogy szolgálati autóját jogtalanul kölcsönadta fiának. Később mindkét eljárást megszüntették bűncselekmény hiányában.

A hatvan éves szekszárdi asszony csütörtökön a megyei önkormányzat előtti zebrán kelt át, amikor külső sávban, a vasútállomás felől a városközpont irányába közlekedő személygépkocsi elgázolta. Az asszony olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe.

hvg.hu - barikád.hu