Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jobbik: A nemzeti oldal lobogó fáklyája?

2008.12.26

Jobbik: A nemzeti oldal lobogó fáklyája?

 

Kép

3% a Szonad Ipsos szerint - mi inkább 13-at remélünk...

Ma már látható jelei vannak mind politikai értelemben, a nemzeti oldal, mind pedig kulturális értelemben a magyarságtudat feltámadásának és erősödésének, melyet többé a balliberális médiumok sem tudnak figyelme kívül hagyni. Ezt bizonyítván, az utóbbi napokban többször is olvasni lehetett arról, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amely jelenleg Magyarország egyetlen nemzetinek mondható, egyenlőre még parlamenten kívüli pártja, meghatározó politikai tényezővé, harmadik erővé kezd csiszolódni, formálódni, a kormányzó, kizsákmányoló „szocialista” hatalom és a demagóg orbánista „ellenzék”, a Fidesz mellett, kiütve az eddigi parlamenti bronzesélyeseket, a korrupciós ügyekben bemocskolódott, szétforgácsolódó Szabad Demokraták Szövetségét /SZDSZ/ és a Magyar Demokrata Fórumot /MDF/

Hogy mi az oka a Jobbik egyre növekvő népszerűségének?

A Jobbik úttörő a magyar politikában. Hosszú évtizedek óta az első olyan párt, amely valóban megszólítja a magyarságot, hiszen az egyszerű emberek problémáira akar keresni válaszokat, miközben fontosnak tartja a nemzeti szellem feltámasztását is, ellentétben a parlamenti „nagyhatalmakkal” szemben, akik az egymás elleni civakodással, illetve az ország javainak törvénytelen felosztásával vannak elfoglalva. Észre sem veszik, vagy talán még örülnek is Neki, hogy a politikailag, társadalmilag megosztott, kulturálisan lezüllesztett magyarságot, kényükre, kedvükre használhatják fel egymás politikai ambícióinak növelésére.

A Jobbik eközben tabukat dönt le, mikor a legmélyebb társadalmi problémák gyökeréig hatol le és ráirányítja a figyelmet a vidéki élet ellehetetlenülésére, melyet a szociális hiányosságok táplálnak. Magyarország számára a vidék jelenti a létfontosságú nemzeti mezőgazdaságot, ezért is kell kiemelten odafigyelni a vidéki közösségek szellemi és fizikai egészségére, valamint azoknak a megvédésére. Ennek kapcsán fontos megemlíteni az elhatalmasodó cigánybűnözést, melyet a jelenlegi magyarországi politikai hatalom és a média tabuként kezel, pedig a „rendszerváltás” óta, az ország puskaporos hordója, amely lassan berobbantja az egész országot, ezt azonban senki sem akarja, hiszen a békés együttélés biztosítása, mindenki számára a legjobb út lenne.

Rengeteg vidéki ismerősöm van, akiktől egyre többször hallom megemlíteni a Jobbikot, vagy a Vele barátságos viszonyt ápoló Magyar Gárdát, amelyet gyakran ér politikai támadás, hogy félelmet keltenek a kisebbségekben, valamint a 30-as, 40-es évek fasiszta, katonai jellegű mozgalmait idézik meg. Pedig az igazság az, hogy a vidéki emberek mentőövet látnak a Magyar Gárdában, amely felhívja a figyelmet a bűnözésre és a rendfenntartás hiányára. Erőszakot nem alkalmaznak, de szigorúan, testvériesen és egységesen demonstrálnak az erőszak, a bűnözés ellen!

A média ügyesen elhallgatta, hogy bár a Jobbik és a Magyar Gárda tüntet a cigányságon belül elharapódzó erőszak és bűnözés ellen, de ugyanakkor a Jobbik vezetői, egyedülálló módon kezdeményeztek párbeszédet cigány vezetőkkel is, valamint üdvözlik az újjászülető vajdarendszer azon tagjait, akik nem kiszolgálják a különböző politikai érdekeket, mint egyes cigányszervezetek, hanem saját népük felemelkedéséért küzdenek és hajlandóak intelligensen tárgyalni az egy országban élő két nép viszonyáról, együttélési szabályairól.

A cigánybűnözés elleni küzdelem, nem rasszista ideológiák kapcsán született, hanem egy népcsoport súlyos szociális válságán létrejövő bűnözői jelenség elleni félelemből! A cigánybűnözés, nem bőrszínről szól, hanem szociális-kulturális hiányosságokról, mely miatt vészharangot kongat, megoldásokat sürget a Jobbik és a Magyar Gárda is!

De nem csak vidéken, úgy általában is azt tapasztalom, hogy a Jobbik és a Magyar Gárda bekerült a köztudatba, beszélnek, vitatkoznak Róluk. Az ellentmondásokat főleg az generálja, hogy míg a politikai hatalom és a média igyekszik démonizálni a két mozgalmat, addig célkitűzéseik, mégis egyre szimpatikussá teszik Őket a társadalomban.

Lerágott csont, hogy az emberek kiábrándultak a magyar politikából. Az MSZP kormányzása alatt kiéget az ország. A politika korrupcióról, hazudozásról, sárdobálásról szól, ezt tanultuk meg az utóbbi években. Az ország gazdasági helyzete mélyponton van. Miközben ezrek veszítik el állásaikat, addig a politikai elit kiváltságosan éli életét. Sokan várnak egy nagy fordulatra. De nem elég várni, hanem tenni és dolgozni kell érte, méghozzá sokat! Úgy látom, hogy a Jobbik olyan emberekből áll és olyan embereket vonz, akik szeretnék büszkén vállalni a magyarságukat és lelkesen dolgoznak azon, hogy megpróbálják egy szétszakított ország sebeit begyógyítani!

Persze lehet a Jobbikkal nem egyetérteni, de mégis egy alternatívát nyújtanak és lehetőséget a változásra! A Jobbik az egyszerű magyar emberek pártja, amely mindenki előtt nyitva áll!

Érdekes megjegyezni, hogy az MSZP és a Fidesz esetében is rendkívül erős a vezérelv, amely pont a fasiszta rendszerekre jellemző. Az emberek általában nem ennek a két pártnak a „programjára” szavaznak, hanem Gyurcsány Ferencre vagy Orbán Viktorra, illetve Gyurcsány Ferenc, vagy Orbán Viktor ellen. A Jobbik ebben is különbözik, hiszen bár van választott vezetője, Vona Gábor, aki egy fiatal, tehetséges, energikus politikus, azonban Őt nem egy birkanyájhoz hasonlító demagóg tömeg követi vakon, hanem a Jobbik erőssége pont az, hogy hétköznapi emberek alkotják, akik tisztában vannak a hétköznapi problémákkal, amelyek a közvéleményt foglalkoztatják, amelyek Őket is érintik és szeretnének megoldásokat találni rájuk!

Ehhez pedig nem lehet mást kívánni, mint sok szerencsét!

Adjon az Isten!
Szebb Jövőt!

Üdvözlettel:

Nótin Tamás
ellenkultura.blogspot.com

barikád.hu