Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi minden történt egy következmények, törvények, erkölcs és gerinc nélküli országban? - Év végi összefoglaló a barikád.hu-tól

2009.01.01

Mi minden történt egy következmények, törvények, erkölcs és gerinc nélküli országban?

Mai vezető anyagunkban visszatekintünk a magunk mögött hagyott 2008-as esztendőre. Kis emlékeztetőt készítettünk, mi minden történt egy következmények, törvények, erkölcs és gerinc nélküli országban: Valószínűleg csak nálunk fordulhat elő, hogy egy köztörvényes cigánybűnöző nem al-, hanem felperes a bíróságon. Csak itt lehetséges, hogy egy adócsalásért elítélt „művész” ugyanúgy oszthatja az észt mikroszínházában, mintha mi sem történt volna, s egy „humorista” döglődő újságját állami támogatás menti meg a csődtől, miközben a kórházakban lassan gyertyával világítanak. Valószínűleg csak itt történhet meg, hogy a köztársasági elnök hülyének titulálja azokat, akik Nagy-Magyarország alakú matricát ragasztanak autójukra, s a „hatalmasok” soviniszta szomszédainkkal versengve ütik a magyart minden lehetséges fórumon. A világ úgy tekint ránk, „hála” a lakájmédiának, mint a sokmillió náci országára. Bakancsos nácik grasszálnak az utcákon, s riogatják a tisztes, dolgos cigányokat. Nácik tartják rettegésben a homokosokat, a liberálisokat, a szocialistákat, sőt, még Kövér Lászlót is… Mindez megtörténhetett egy év alatt. De emlékezzünk arra is, milyen kemény évszázadokat hagytunk már magunk mögött!

Szerkesztőségünk a barikád.hu anyagaiból válogatta össze, mi volt az elmúlt 12 hónap legmeghatározóbb, vagy éppen legmegdöbbentőbb belföldi eseménye.

Január
A legkisebb gazember

Tizenkét éves román cigánygyerek tartotta rettegésben a budapesti Blaha Lujza tér átutazó közönségét. A Mauglinak becézett kiskorú bűnöző rablásból, lopásból élt, a kést pedig magabiztosabban forgatta (meg áldozataiban), mint a ceruzát. A szenzációhajhász kereskedelmi sajtó természetesen a sanyarú életkörülmények áldozataként ábrázolta Maugli-Krisztiánt. Az RTL Klub stábja a román nyomortelepre is hazakísérte „hősünket”, ahol a mini cigánybűnöző népes rokonsága még a mikrofont is kilopta a riporter kezéből.

Február
A legnagyobb üzlet

A Kevin McCabe érdekeltségébe tartozó Esplanade Real Estate Kft nyerte a Fradi-tendert, s a skót üzletember ezzel megvásárolta a Ferencváros labdarúgócsapatát és az ahhoz kapcsolódó 6+2 hektáros ingatlant. A Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződésénél fekvő telken az új stadion mellett vélhetően irodaházakat, hotelt és sportkórházat húznak majd fel, míg a focicsapatot szeretnék eljuttatni a nemzetközi porondra. Az új tulajdonos a tendergyőzelem óta már rendezte az FTC milliárdos adósságát, bemutatta a 2012-ben felépülő új stadion terveit, a csapat pedig feljutó helyen várhatta a tavaszt az NB2-ben.

Március
A legnagyobb revans

A Budapesti Katonai Ügyészség vádat emelt hatrendbeli szolgálati visszaélés vétsége miatt Gergényi Péter nyugállományú rendőr vezérőrnagy ellen. Persze a sajtóban mindez eltörpült amellett, hogy a Fővárosi Bíróságon dulakodás támadt a Magyar Gárda több tagja az Országos Cigány Önkormányzat képviselői között, a Gárda feloszlatására kezdeményezett per első tárgyalása előtt, amikor Kolompár Prikézsia Orbán nem vette tudomásul, hogy még ő sem mehetett be egy bezárt terembe.

Április
A legnagyobb szemfényvesztés

2008-ban korunk „hőse”, a sokoldalú (minden szempontból elég sokoldalú) politikusnő, Horváth Ágnes alaposan felkavarta az amúgy is zavaros állóvizet: miniszterként megadta a kegyelemdöfést a haldokló egészségügynek, leendő apósának vállalkozását fellendítendő, széfeket rakatott még a prosecturákra is, majd az ő eltávolítása adja az év legnagyobb színjátékának, az MSZP-SZDSZ koalíció felbomlásának apropóját. Kóka János, szadesz-elnök az április 27-i rendkívüli küldöttgyűlés után bejelentette, hogy pártja konstruktív ellenzékként (a konstruktív MDF-hez és a legfontosabb magyar sorskérdésekben szintén konstruktívként működő Fideszhez csatlakozva; itt a konstruktív=MSZP-vel együttműködő) folytatja a politizálást.

Május
A legnagyobb merénylet

Gyurcsány: A mi dolgunk az, hogy ne engedjünk az erőszak csábításának. A mi dolgunk az, hogy megvédjük a tisztességet. A mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg. Ne ijedjünk meg akkor sem, hogyha bántanak bennünket. A mi dolgunk az, hogy ne dőljünk be a provokátoroknak. A mi dolgunk az, hogy azt mondjuk, hogy valamennyiünké a haza.
És ekkor lépett színre Ő, a MERÉNYLŐ. Piros pólós, pocakos, MSZP-hívőnek álcázott göndör férfi állt fel a zsírpecsétes sörpadra, a bal kezében szorongatott Marx-kötet a földön landolt, a jobb kezében tartott pisztolyon pedig diszkréten megcsillant a májusi Nap fénye. A revolverrel egyenesen a miniszterelnököt vette célba, aki bár észlelte a veszélyt, halált megvető bátorsággal intette nyugalomra rémült rajongóit. A támadóról hamar kiderült, hogy szélsőbaloldali aktivista, aki az éhezőkért és a hajléktalanokért demonstrált a maga sajátos módján.

Június
Az év elnökválasztása

A liberális törpepárt rendkívüli tisztújító küldöttgyűlés összehívása mellett döntött, miután kiderült, volt némi huncutság abban az egy évvel ezelőtti elnökválasztásban, amikor is Kóka János került az SZDSZ élére. A júniusi szavazáson Fodor Gábor mindössze két szavazattal előzte meg riválisát, így ő lett az új elnök – nem mintha ez a későbbiekben sokat javított volna a párt helyzetén. Pedig „szegény Kóka” a hónap elején még dalban is elmondta, mennyire fontosak neki a kékmadarak.

Július
Az év tojászápora

Július 5-én a szokásos éves buzivonaglásra került sor az Andrássy úton. A rendőrség „addig” soha nem látott biztonsági intézkedések közepette óvta az aberráltakat a jogosan felháborodott egészséges emberektől. Budapest legszebb sugárútját kerítéselemekkel borították, aki a Deák téren közéjük keveredett csak a menet végén, a Felvonulási téren menekülhetett ki a fertőből. Az Oktogonnál a hazafiak tojászáporral üdvözölték a buzikat, mire a rendőrök ultra erős könnygáztámadással reagáltak. Eközben zengett a „Magyar rendőr buzit véd!”. A provokáció során a rendőrökkel is történtek összecsapások, s ne felejtsük el megemlíteni az Orosz József és Horn Gábor által beszedett pofonokat sem… Mindezek mellett, éppen ezen a napon érte egységes támadás a nemzeti hírportálok közül a Szent Korona Rádió, a HunHír.Hu, a kuruc.info és a barikád.hu szerverét.

Augusztus
A legnagyobb szerver-támadás

A kuruc.info-nak a buzivonaglás óta nem sikerült magához térnie (a pár napos újraéledéseket leszámítva). Szilvásy György titokminiszter mindent elkövetett annak érdekében, hogy a honlap amerikai szervere felülvizsgálatot indítson. A miniszter nem szívesen beszélt, de mindenki el tudja képzelni, milyen módszereket eszközölt annak érdekében, hogy terrorfenyegetésre utaló bizonyítékokat tudjon felmutatni a kuruc.info-val kapcsolatban. Végül Szilvásy erőlködései elérték céljukat: az amerikai Fortress ITX adatközpont eltávolíttatta szerveréről a honlapot. Ez a lépés azonban nem jelentette a radikális hírportál végét…

Szeptember
A legnagyobb blama

Almássy Kornél személyében egyetlen kihívója akadt Dávid Ibolyának, az MDF örökös elnökasszonyának, aki sorsát nem kívánta a szavazatokra bízni: egy hangfelvétellel állt elő, mely szerinte bizonyította, Almássy adatokat akart róla gyűjteni. Riválisa erre vissza is lépett a megmérettetéstől, ám két héttel később kitálalt: csak azért fújt visszavonulót, mert feleségét és mellette álló párttársait is megfenyegették. Almássy Kornél állításait abszurdnak nevezték, s kizárták őt a pártból, így Dávid Ibolyának nem kellett felkelnie az elnöki székből. Később aztán, miután Vas János kilépésével a minimális létszám alá csökkent, s így kis híján meg is szűnt az MDF parlamenti frakciója, megpróbálták visszakönyörögni Almássyt, de ez már egy másik történet...

Október
A legnagyobb baleset

Október 6-án Debrecenből Budapest felé tartó intercitybe rohant bele hátulról egy Nyíregyházáról a fővárosba közlekedő vonat. A Monorierdőn történt súlyos baleset okát kutatva már korán felmerült a kábellopás gyanúja, mely rövidesen beigazolódott. Ennek következtében lemondott a közlekedésügyi miniszter és a MÁV vezetője is. A kábellopás is főként cigányok által elkövetett bűncselekmény, így kijelenthető, hogy a Kolompárék által hangoztatott „nemlétező cigánybűnözés” ebben az esetben 4 halálos és 26 sérült áldozatot számlált.

November
Az év magyarverése

November elsején a felvidéki Dunaszerdahelyen került sor a DAC és az Slovan Pozsony közötti labdarúgó meccsre. A szlovák kormány mindent megtett, hogy a nap a magyaroknak ne úgy sikerüljön, ahogy az elvárható lenne egy EU-s országban. A mérkőzés után a Romantikus Erőszak és Hungarica zenekarok koncerteztek volna, de szlovák titkosszolgálat a rendezvény előtti napon ezt betiltatta. Már a meccset megelőzően minden eddiginél provokatívabb volt a tót rendőrök fellépése, ugyanis a magyar buszokat már a határ átlépését követően szinte kilométerenként ellenőrizték. A stadionban aztán elszabadult a pokol: a szlovák rendőrállatok viperákkal, gumibotokkal ütötték a magyarokat. Lengyel Krisztiánt egy (17 éves felvidéki fiút) mentőhelikopterrel kellett kórházba vinni. Sokáig keringett az a hír, hogy életét vesztette. Budapesten eközben spontán tüntetés szerveződött, a szlovák követség elé, ahol fiatalok egy csoportja felgyújtott egy szlovák zászlót. A rendőrség már másnap nyomozni kezdett ezügyben. A politikai pártok közül elsőkén a Jobbik szólalt meg, és három napra rá tüntetést szervezett a szlovák rendőrterror ellen, ahol a Romantikus Erőszak zenekar bepótolhatta felvidéki elmaradt fellépését.

December
A legnagyobb per

Dr. Pataki Árpád bíró - eleget téve a kormányzat akaratának - első fokon feloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet az egy éve tartó kirakatper zárásaként. Indoklása gyakorlatilag megegyezett az ügyészség abszurd véleményével, miszerint az egyesület működése félelmet kelt egyes társadalmi csoportokban. Bár a feloszlatás a Magyar Gárda Mozgalom működését nem érintette, a balliberális média és sajtó örömtáncot járt a hír hallatán.