Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Palesztin gyermeknek foszforgránát, a zsidónak meg magyar számítógép jár

2009.01.14

Kép

Iványi Gábor: jó tett helyébe...
Erre a hírre mondhatnók azt, hogy az arcunk mindjárt leszakad. Iványi Gábor "lelkész", emlékeznek, aki szerint a turul dülledt szemű tojószárnyas, most tíz számítógépet kínált fel az izraeli Askelón város szegényebb családjainak, mondván, a gazember palesztinok rakétatámadásai miatt nem működnek a számítógépek, a gyerekek pedig komputerrel tanulnak. A Wesley János lelkészképző iskola rektora tehát a tudásszomj csillapítására felajánlotta a gépeket, nehogy az izraeli gyerekek lemaradjanak a művelődésben. Nem kell bővebben kommentálni, ráadásul ökölbe szorított kézzel nem is megy a gépelés...

A Wesley János Lelkészképző Főiskola nevében Iványi Gábor, az intézmény rektora felkínált kedden az izraeli Askelónban tíz számítógépet a Gázai övezet határához közeli város szegényebb családjainak.Palesztin gyermeknek foszforgránát, a zsidónak meg magyar számítógép jár

Az iskolák nem működnek a palesztin rakétatámadásoktól veszélyeztetett városban, a gyerekek otthon, számítógép segítségével tanulnak, így a komputerrel nem rendelkező családok gyerekei nem tudnak lépést tartani társaikkal - mondta telefonos nyilatkozatában a helyszínről Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkésze, aki háromtagú küldöttség élén látogatást tesz január 12. és 17. között Izrael évek óta háborútól fenyegetett térségeiben. Mint elmondta, helyben, nyomban megvásárolják a készülékeket, így a rászoruló gyerekek hamar hozzájuthatnak a segítséghez.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és intézményei meghívására izraeli gyermekcsoportok érkeztek magyarországi üdülésre 2006-ban, a libanoni háború idején Slomiból, 2007 és 2008 nyarán pedig Szderótból. A küldöttség mostani látogatásának célja újabb gyermekcsoport meghívása és "Izrael erkölcsi támogatása abban, hogy polgárai számára békés és biztonságos viszonyokat teremtsen" - áll a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség központi irodájának hétfői közleményében.

A küldöttség tagjai tárgyaltak kedden Benni Vaknin askelóni polgármesterrel, és kifejezték neki meggyőződésüket, hogy az izraeli katonák "egy perccel sem maradnak tovább" a Gázai övezetben, mint ameddig okvetlenül szükséges, amíg nem sikerül rákényszeríteniük az iszlamista palesztin Hamász szervezetet a tűzszünetre. Iványi Gábor beszámolt arról is, hogy kedd reggel, éppen Askelónba érkezésükkor légiriadó volt a városban, ezért nekik is biztonságos fedezékbe kellett húzódniuk, de végül a tengerbe esett a Gázai övezetből kilőtt rakéta.

sg.hu - barikád.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.