Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar Kultúra, Tamáska-Varga Ákos írásai

Cikkek

Önéletrajz

2009.04.12

Kedves Olvasóink. Ennek a rovatnak a szerkesztője, Tamáska-Varga Ákos, aki többek között az Atilla Király Népfőiskolán a tanárom.

Ezen az oldalon az Ő írásait olvashatják, vágatlan formában. Ha kérdése volna a Tanár Úrhoz, vagy megjegyzést szeretne írásaihoz füzni, a lap alján lévő hozzászólásnál megteheti, vagy írhat a jobbiksszpeter@freemail.hu drótposta címre.

Tisztelettel: Varga János honlap-szerkesztő

 

MAGYARORSZÁG KFT.

2009.01.25

 Magyarország 25 emberé, hát van agyvelő, amelyik ebbe bele nem őrül? -  panaszolta egy jobbágy Dózsa Györgynek 1514-ben. De fejlődünk ám!

Ma már az ország legalább 500 emberé. Ki tudja, lehetnek tán hatszázan is.

 

MÉG EGYSZER A MAGYARKODÁSRÓL

2009.01.25

Sok a félreértés, még több az ostoba rosszindulat. Nehéz helyre tenni a magyarság dolgait a Magyar Köztársaságban.

 

MAGYAR KARÁCSONY

2009.01.25

 A keresztény világ Jézus születésnapját ünnepli karácsonykor. De az ünnep már több ezer évvel Jézus előtt létezett. Mi is történt ekkor?

 

KŐBE VÉSVE?

2009.01.25

Értem én, hogy alacsonyabb jogszabály nem írhat felül magasabb szintűt. Első az alkotmány, aztán az országgyűlés alkotta törvény, végül a helyi önkormányzati rendeletek, döntések. A monoki példa  - a segélyt munkához kell kötni  -  ellenzői  egymást túlharsogva szajkózzák, hogy a zempléni község döntése ellentétes a hatályos törvénnyel. Buzgón citálják a definíciókat, megmagyarázzák, mit jelent: segély, munkabér, közmunka, munkaviszony.

 

KETTŐS MÉRCE

2009.01.24

Fokozódik a „helyzet” a cigány-magyar fronton. Egyre riasztóbb, sőt tragikus arculatot ölt a jelenség. Mindennaposak a személy elleni erőszakos cselekmények mindkét oldalról. Amikor cigányt bántanak, arról rögtön értesülünk mindenféle csatornán.  Ha a magyart bántják, arról mélyen hallgat a média. Kettős mérce uralkodik.

 

ÁLDOZZANAK ŐK IS!

2009.01.24

Naponta többször is halljuk a válság megoldására vonatkozó sokkoló javaslatokat. Mert nagy válság van, most már kár mellé beszélni. A miniszterelnök ötletcsomagja a dolgozók és a nyugdíjasok pénzéből biztosítaná az IMF által meghatározott garanciákat. Dolgozók és nyugdíjasok. Más forrást nem tud, nem akar találni a kormány?

 

ELÉG BAJ …

2009.01.24

Csontig rágott téma hazánkban a különböző kisebbségek ügye. Ugyanakkor a mai napig megoldatlan kérdés. A kiutat mindenki keresi, de nem igazán akarja megtalálni.

 

ZÁSZLÓK

2009.01.24

Több mint három évtizede a Földes gimnázium alagsori technika termében tevékenykedtünk. Munkánk végeztével kezet mostunk. Kezünket felelőtlen kamaszként a sarokban raktározott zászlókba töröltük. Solymosi Zoli bácsi megállt mögöttünk, csendesen megszólalt: Ilyet, fiaim, soha többet ne tegyetek. Ez nem egy vászondarab, ez zászló.

 

A hunok gyalázása

2009.01.22

Kedves Barátaim!

   Az alábbi írás egy ingyen terjesztett, nagyon gazdag kiállítású, viszont annál gyengébb tartalmú  lapból ( UNITMAGAZIN ) való. Igazán nem szeretnék reklámot csinálni, de úgy gondolom, ismernünk kell az ellenség  -  a magyarok ellenségeinek  - álláspontját, hivatkozási pontjait, módszereit etc. is.